Inauguración de “SILENCIO” el viernes 9 de junio, Espai d’Art i Creació Can Manyé, Alella

Data: 9 de juny – 3 de juliol
Espai d’Art i Creació Can Manyé. Alella

Artistas: Félix Blume, Albert Bayona, Carme Garolera, Ricard Aymar, Ignasi Villares, Jordi Tolosa.

Una aproximació al concepte de silenci des de les perspectives de diferents artistes, des del Félix Blume dins la recerca sonora, la videoinstal·lació d’Albert Bayona, o la escultura de Jordi Tolosa. La recerca abarca diferents aspectes: espais interiors, l’observació del paisatge mitjançant els seus recorreguts, la reflexió sobre el territori, el silenci com a buit en contraposició al llenguatge, i finalment el silenci individual i la reflexió sobre la mort. 

Espais físics. El silenci com a buit.
El silenci des d’una vessant física i corpòria.
Parlar del “decibel” aquesta unitat de so. Parlar d’aquest “tall” entre el so i el no so. Entre el so i el silenci.
Aquesta imatge que ens ve al cap com atomització de la mínima audició sonora, com a concepte mínim i també imatge poètica.
Observatoris de paisatges. El silenci de la natura.
L’espai – territori- versus l’individu. La mirada a l’exterior i la contemplació del paisatge sense la presència de l’ésser humà. La potència del buit com a generador. Notar l’absència és una manera d’analitzar-la.
El silenci individual.
La remor constant i única del mateix individu, amb l’atenció posada en el més profund i essencial del cervell com a òrgan generador.
La societat.
El llenguatge i el silenci com a elements vertebradors del pensament, la cultura i l’art.
El silenci com a mort.
El buit, l’absència i la pèrdua. El final de la vida i la relació amb el que queda. El silenci com a element d’inici i final.